Technieken

Om uw naambord of ander artikel te bewerken maken wij gebruik van vele machines en technieken. Deze technieken en de voor en nadelen leggen wij hier u aan u uit.

Graveren

Messing kunnen we op twee manieren graveren:

Wij graveren alle producten met onze eigen graveermachines van gravograph. Hierdoor kunnen we hoge kwaliteit en snelle levertijden garanderen. Door de ronddraaiende beweging van de computergestuurde machine haalt de frees materiaal weg uit praktisch ieder product.

Plexiglas graveren wij aan de achterkant in spiegelbeeld. Dit geeft de beste, meest luxe uitstraling. Tevens kan er hierdoor geen zichtbaar vuil in uw gravure komen. Daarna vullen we de gravure met verf. Dit doen we met onze speciale inlakmachine. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige PU verf.

RVS bewerken we op dezelfde manier. Omdat RVS niet doorzichtig is graveren we deze aan de voorkant. Natuurlijk zetten we deze gravure dan niet in spiegelbeeld. Omdat RVS een veel harder materiaal is dan plexiglas graveren we RVS 3 of 4 keer om dezelfde diepte te krijgen. Dit om een zo scherp mogelijke gravure te krijgen. Ook RVS kunnen we met onze inlakmachine van elke kleur PU verf voorzien. Dit geeft de meest luxueuze uitstraling aan uw product.

Etsen

Etsen is een oppervlaktebehandeling waarbij een oppervlak met een middel behandeld wordt waarmee het reageert. Hierbij treedt een chemische reactie op waarbij het oppervlak gedeeltelijk oplost, in het geval van een metaal en een zuur een redoxreactie. In feite zou men het een vorm van gecontroleerde, gewenste corrosie kunnen noemen. In ons geval etsen wij RVS. Met een speciaal daarvoor bedoelde spray spuiten wij deze zeer gelijkmatig is. Daarna laten we met onze gravograph lasergraveermachine de gewenste reactie ontstaan. Op plaatsen waar de laser (onder juiste omstandigheden) contact maakt met de spray krijgt het RVS een zwart kleur. Hierdoor kunnen we een permanente markering krijgen op RVS.


Lasersnijden

Speciale vormen kunststof kunnen we goed snijden met onze laser. Plexiglas van een paar centimeter dik is geen probleem voor onze gravograph machine. Bijna elke vorm welke u wenst snijden we met een ongekende precisie.